Infomomenten

Over sommige scholen hoor je veel vertellen, maar over andere scholen krijg je geen eerstehandsinformatie. Nochtans doorstaan die scholen de vergelijking. School in zicht geeft ouders de kans om de deelnemende scholen te leren kennen. Met School in zicht stellen scholen zich voor aan geïnteresseerde ouders. Dat kan op de infoavond en de openschooldagen. Ouders ontmoeten er telkens ook andere gezinnen die op zoek zijn naar een goede school in de buurt.

Infoavond met scholenmarkt
op donderdag 16 januari 2020

De infoavond biedt een eerste kennismaking met de deelnemende scholen. Zij hebben er naast elkaar een standje waar je vragen kan stellen aan de directies. Ook ouders die al kozen voor de school zijn aanwezig om te vertellen over hun ervaringen.

Verder wordt er tijdens de inleiding van de avond meer informatie gegeven over de aanmeldingsprocedure en de activiteiten van School in zicht.

Praktisch:

 • Infoavond met scholenmarkt
 • Donderdag 16 januari 2020 om 20u
 • Locatie: De koffiebranderij, Molenstraat 50, 9230 Wetteren
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?

Mail dan naar An-Katrien Hanselaer of bel naar 03 270 38 05.

Openschooldagen
op vrijdag 7 februari en
dinsdag 18 februari 2020

De openschooldagen bieden een unieke kans om de deelnemende scholen te bezoeken tijdens een doordeweekse lesdag. Zo krijg je een eerlijk beeld van de dagelijkse klaswerking. De scholen stellen zich voor, leiden je rond en beantwoorden vragen.

Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u30. Je kan dus maximum drie scholen bezoeken op één dag.

Opgelet: School in zicht groepeert zo veel mogelijk ouders. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Jij geeft via het invulformulier de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. We sturen je dan een bevestiging via e-mail, met de volgorde waarin je de scholen kunt bezoeken. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.

Praktisch:

 • Vrijdag 7 februari en dinsdag 18 februari 2020
 • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u30
 • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

Ouderbabbels
op zaterdag 15 februari 2020

Op zaterdag openen de centrumscholen een laatste keer hun deuren. Ouders die de school reeds bezochten tijdens de openschooldagen kunnen nog een laatste keer terugkomen en kennismaken met andere gezinnen die dezelfde school overwegen. Maar ook wie niet aan de openschooldagen kon deelnemen en toch geïnteresseerd is in de buurtschool, is welkom.

In het weekend zijn de klassen leeg. Toch krijgen ouders een levendige voorstelling van het schoolleven dankzij de getuigenissen van ouders die reeds een kind hebben op de school. Zij delen graag hun schoolervaringen met jou. Naast de ervaringskundige ouders staat ook de directie klaar om je vragen te beantwoorden.

Praktisch:

 • Ouderbabbels
 • Zaterdag 15 februari, tussen 9u30 – 11u30
 • Locatie: school van voorkeur
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de Ouderbabbels.

© 2020 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall