School in Zicht in Wetteren

School in Zicht in Wetteren 2019/2020 — foto © Paul De Malsche

School in Zicht maakt van de centrumscholen van Wetteren terug echte buurtscholen: scholen voor alle kinderen uit de buurt. Of hun ouders nu autochtoon of allochtoon, hoog- of laagopgeleid, kansarm of kansrijk zijn.

Dit schooljaar start de tweede editie van School in zicht.
Woon je in Wetteren en heeft je kind de instapleeftijd (°2018)? Of zoek je een eerste leerjaar (°2014)? Maak dan kennis met de scholen in je buurt tijdens de infoavond en de openschooldagen.

De buurtschool in beeld

Kiezen voor een buurtschool biedt tijdswinst, minder verkeersstress en speelkameraadjes die om de hoek wonen.
Maar belangrijker dan de praktische voordelen, is de onderwijskwaliteit. Biedt de buurtschool die? Een aantal Wetterse gezinnen die kozen voor de deelnemende scholen, getuigen alvast van wel.

°2014

De kleuterscholen ’t kleuterboompje en ’t klimopje hebben geen lagere school afdeling. Ouders die daar een kleuter in de derde kleuterklas (°2014) hebben, kunnen ook gebruik maken van de School-in-zicht-activiteiten om een schoolkeuze voor het eerste leerjaar te maken.

Ouders ontmoeten elkaar

School in zicht brengt Wetterse gezinnen samen tijdens verschillende infomomenten. Ze ontmoeten elkaar op de infoavond, tijdens schoolbezoeken en de ouderbabbels. Wie dat wil, kan beslissen om met een groepje voor dezelfde buurtschool te kiezen. Zo zijn ze zeker dat zijzelf en hun kind geen uitzondering zullen zijn op de school.

Centrumscholen

School in zicht richt zich op de scholen in het centrum van Wetteren.

Bij deelnemende scholen staat een overzichtsplan met alle deelnemende Wetterse scholen, voorzien van een woordje uitleg. Ouders kunnen er kijken welke scholen er in hun buurt liggen.

© 2020 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall