Virtueel bezoek

Duik hier in de virtuele rondleidingen van de scholen in Mechelen. Bekijk de filmpjes:

  • Op de pc/laptop: stel de kwaliteit in op 1080, 1440 of hoger en sleep met de muis om rond te kijken. Werkt in de browsers Chrome, Firefox, MS Edge en Opera (niet in Safari dus).
  • Op de smartphone: in de Youtube-app. Stel de kwaliteit in op 1440 of hoger en swipe of beweeg je smartphone om rond te kijken. Surfen via een gewone browser ondersteunt de video niet optimaal.

Don Bosco

Schitter hier op jouw manier – dat is de leuze van de Don Bosco-school. Leerling Elena voegt de daad bij het woord en neemt je zonder enige cameravrees mee doorheen de school. Van het schoollied ‘schitter als een sterretje’ worden wij alvast spontaan vrolijk. Net als van het bezoek aan deze warme school in Mechelen, waar leerkrachten de talenten van elk kind helpen ontwikkelen.

De Abeel

Directeur Isabel heet je welkom op basisschool de Abeel. Zij vertelt je hoe leerkrachten op maat van jouw kind les geven. En hoe onderwijs in de Abeel ook buiten de schoolmuren treedt. Verder in de rondleiding ontmoet je Ben, Robin en Noor: zij tonen je de naschoolse opvang en de slaapklas. Je kijkt rond op de speelplaatsen, in de turnzaal en in de klassen van de kleuter- en lagere school.

Lyceum

Een schrijfdans met scheerschuim, leren lezen met de letterkikker, sporten met de schoolmascotte -bij het ontwaken van de dag is er in basisschool Lyceum al héél wat te beleven. Stap mee binnen in deze buurtschool in Mechelen en ontdek hoe kinderen er op creatieve manier hun talenten ontdekken.

Dubbelsprong

Dubbel zoveel leer-kracht, dubbel zoveel talent, dubbel zoveel leerplezier. Deze kleuter- en basisschool in hartje Mechelen heeft zijn naam niet gestolen. Directeur Ingrid verwelkomt je en toont je de waarde van co-teaching voor jouw kindje. Ook de kleuterjuf en een tevreden mama vertellen je meer over hun ervaringen met basisschool Dubbelsprong.

Let op, deze video werd even geleden opgenomen: individuele bezoeken zijn momenteel niet mogelijk. Je kunt wel contact opnemen met de school voor een digitale ontmoeting.

De Puzzel

Er is veel te zien in basisschool De Puzzel. De kleurrijke klassen zijn erop voorzien om dagelijks veel te beleven en te leren. Gelukkig namen we onze 360°-camera mee, zodat je niets hoeft te missen. Directeur Saskia onthaalt je in de gezellige bib van de school en legt uit hoe het schoolteam zelfstandigheid en creativiteit in elk kind aanwakkert.

O.L.V. Van de Ham

Benieuwd hoe een schooldag op basisschool De Ham eruit ziet? Directeur Ann Vander Linden en zorgcoördinator Evy Lauwers nemen je mee op stap in hun bruisende basisschool in het centrum van Mechelen. Mama Frederika vertelt je hoe zij en haar kinderen hun eerste jaar op De Ham ervaarden. Maar dat het in er fijn vertoeven is, zie je eigenlijk al aan de vrolijke snoetjes in de kleuterklas.

Maurits Sabbe

Vrijdag is STEM-dag in basisschool Maurits Sabbe en zijn wetenschappelijke experimenten en creatieve technieklesjes geen uitzondering. In deze 360°-video kun je rondkijken in de klassen en op de speelplaats. Ondertussen licht directeur Isabel de visie van de school toe en vertelt ze hoe de leerkrachten jouw kindje zorg en uitdaging op maat geven.

Scheppers

Een school met een hart, in het hart van de stad. Directeur Inge geeft je een woordje uitleg over de school, terwijl je zelf rondkijkt in de klassen van basisschool Scheppers.

Sint-Pietersschool

Toen we de leerlingen van de Sint-Pietersschool om hun hulp vroegen bij de virtuele rondleiding, stond er in een oogwenk een heel team paraat. Ze laten je met gepaste trots hun school zien: van de vrolijke kleuterklassen, tot in de knusse bibliotheek. Je botst onderweg ook op twee tevreden ouders. Zij vertellen je waarom zij en hun kinderen zich thuis voelen op de Sint-Pietersschool.

© 2021 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall