Infomomenten

Over sommige scholen hoor je veel vertellen, maar over andere scholen krijg je geen eerstehandsinformatie. Nochtans doorstaan die scholen de vergelijking. School in zicht geeft ouders de kans om de deelnemende scholen te leren kennen. Met School in zicht stellen scholen zich voor aan geïnteresseerde ouders. Dat kan op de infoavond, openschooldagen en terugkomavond. Ouders ontmoeten er telkens ook andere gezinnen die op zoek zijn naar een goede school in de buurt.

Infoavond met scholenmarkt
op dinsdag 21 januari 2020

Wil je graag meer informatie over de deelnemende scholen? Wil je vragen stellen aan ouders die de voorbije jaren voor een buurtschool kozen, of aan de directies? Kom dan zeker naar de infoavond.

Tijdens de inleiding van de avond wordt er meer informatie gegeven over het aanbod van School in zicht. Daarnaast is een deskundige aanwezig om vragen te beantwoorden over de algemene inschrijvingsafspraken in Mechelen.

Praktisch:

 • Infoavond met scholenmarkt
 • Dinsdag 21 januari 2020 om 20u
 • Locatie: Transit M (voormalige Perron M), zaal: de Loods, Douaneplein
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?
Mail dan naar An-Katrien Hanselaer of bel naar 03 270 3 05.

Openschooldagen
op dinsdag 4 februari en
donderdag 13 februari 2020

De openschooldagen bieden een unieke kans om de deelnemende scholen te bezoeken tijdens een lesdag, niet op een feestmoment of wanneer de school leeg is. Zo krijg je een eerlijk beeld van de dagelijkse klaswerking. De scholen stellen zich voor, leiden je rond en beantwoorden vragen.

Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.

Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u30. Je kan dus maximum drie scholen bezoeken op één dag.

Opgelet: School in zicht groepeert zo veel mogelijk ouders. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Jij geeft via het invulformulier de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. We sturen je dan een bevestiging via e-mail, met de volgorde waarin je de scholen kunt bezoeken. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.

Praktisch:

 • Dinsdag 4 februari en donderdag 13 februari 2020
 • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u30
 • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

Terugkomavond
op donderdag 20 februari 2020

De terugkomavond richt zich in de eerste plaats op alle ouders die scholen hebben bezocht. Maar ook wie niet aan de openschooldagen kon deelnemen en toch geïnteresseerd is in een deelnemende buurtschool, is welkom.

Op deze avond leggen ouders in alle openheid hun indrukken over de scholen naast elkaar. Ze leren er ouders kennen die voor dezelfde school willen kiezen en kunnen er vragen stellen aan ouders die al kinderen hebben in de deelnemende scholen. De ervaring leert dat dit een van de meest leerrijke momenten is in de zoektocht naar een school.

Praktisch:

 • Terugkomavond voor ouders
 • Donderdag 20 februari 2020 om 20u
 • Locatie: Thomas More Hogeschool,
  campus De Vest, Zandpoortvest 60
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de terugkomavond.

© 2020 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall