Infomomenten

Schoolkeuze is belangrijk, daar zijn we met School in zicht van overtuigd. En de redenen waarom ouders voor een school kiezen zijn voor iedereen anders, daar zijn wij ook van overtuigd. School in zicht nodigt ouders daarom uit om zich grondig te informeren alvorens een school te kiezen. Dat kan op onze infoavond met scholenmarkt, openschooldagen en terugkomavond. Ouders ontmoeten er telkens ook andere ouders die op zoek zijn naar een goede school in de buurt.

Infoavond met scholenmarkt
op maandag 14 januari 2019

Op de infoavond krijg je meer uitleg over de werking van School in zicht. Nadien legt Evy D’hollander van het LOP uit hoe het aanmeldingssysteem werkt. Ouders kunnen haar vragen stellen.

Na de uitleg is het tijd voor de scholenmarkt. Alle deelnemende Lokerse scholen zijn hierop aanwezig. Je kan vragen stellen aan de directies en aan ouders die al kozen voor de scholen.

Praktisch:

 • Infoavond voor ouders
 • Maandag 14 januari 2019 om 20u
 • Locatie: Ontmoetingsruimte stadhuis, Groentenmarkt 1.

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met an-katrien.hanselaer@schoolinzicht.be of op
03 270 38 05.

Openschooldagen op
donderdag 7 februari 2019 en
maandag 18 februari 2019

De openschooldagen bieden ouders een unieke blik op de dagelijkse klaswerking van de scholen. De bezoekmomenten gaan immers door tijdens lesdagen, niet op feestmomenten of wanneer de klassen op uitstap zijn. Zo krijgen ouders een eerlijk beeld van hoe het eraan toe gaat op school. Tijdens deze openschooldagen stellen de scholen zich voor, leiden ze ouders rond en beantwoorden ze vragen.

Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u45. Je kan dus maximum drie scholen bezoeken op één dag.

Opgelet: we proberen ouders zoveel mogelijk samen te groeperen. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Jij geeft via het invulformulier de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. We sturen je dan een bevestiging via e-mail, een tijdje later krijg je terug een e-mail met de volgorde waarin je de scholen kunt bezoeken. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.


Praktisch:

 • Donderdag 7 februari en
  maandag 18 februari 2019
 • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u45
 • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

Terugkommomenten op
donderdag 7 februari en maandag 18 februari 2019

Na de schoolbezoeken kunnen de ouders verzamelen om 15u30 in het Sport-en Jeugdcomplex om met andere ouders ervaringen uit te wisselen over de bezochte scholen. Ze leren er gezinnen kennen die voor dezelfde school willen kiezen en kunnen er vragen stellen aan ouders die al kinderen hebben in de deelnemende scholen. De ervaring leert dat dit een van de meest leerrijke momenten is voor scholen(be)zoekende ouders. Ook wie niet aan de openschooldagen kon deelnemen en toch geïnteresseerd is in een buurtschool, is welkom.

Praktisch:

 • Terugkommoment voor ouders
 • Donderdag 7 februari en maandag 18 februari 2019 vanaf 15u30
 • Locatie: Sport-en Jeugdcomplex, Sportlaan 2, 9160 Lokeren

Schrijf je hier in voor de terugkomavond.

© 2019 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / design: duall