Infomomenten

Een kleuter- of basisschool kiezen voor je kindje is belangrijk en niet altijd eenvoudig. Want er spelen heel wat factoren mee in je beslissing. School in zicht nodigt je daarom uit om je grondig te informeren alvorens een school te kiezen. Tijdens onze activiteiten krijg je informatie uit eerste hand en kun je zelf al je vragen kwijt. Naast directies en ouders van de school, ontmoet je ook andere ouders die op zoek zijn naar een goede school in de buurt. Schrijf je in voor onze Infoavond met scholenmarkt en voor de Openschooldagen.

Infoavond met scholenmarkt
op maandag 13 januari 2020

Op de Infoavond leer je alle deelnemende scholen in Lokeren kennen. Zo hoef je niet naar verschillende infomomenten te gaan maar krijg je meteen een inkijk in zeven Lokerse centrumscholen. Je slaat een praatje met directie en ouders die al een kind hebben op de school en kunt met al je vragen bij hen terecht.

Je krijgt ook een woordje uitleg over het aanmeldingssysteem door deskundige Evy D’hollander. Zij duidt hoe en wanneer je je moet aanmelden voor kleuter-en basisscholen – zo mis je zeker geen belangrijke deadlines.

Praktisch:

  • Infoavond voor ouders
  • Maandag 13 januari 2020 om 20u
  • Locatie: Sport-en Jeugdcomplex, Sportlaan 2,9160 Lokeren.

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?

Neem dan contact op met An Katrien Hanselaer via mail of op 03 270 38 05.

Openschooldagen op
dinsdag 26 januari 2021 en
vrijdag 5 februari 2021

De Openschooldagen bieden je een unieke blik op de dagelijkse klaswerking van de scholen. De bezoekmomenten gaan immers door tijdens lesdagen, niet op feestmomenten of wanneer de klassen op uitstap zijn. Zo krijgen je een eerlijk beeld van hoe het eraan toe gaat op school. Tijdens deze Openschooldagen stellen de scholen zich voor, leiden directies je rond en beantwoorden ze vragen. Via School in zicht kun je op één dag je tot drie scholen bezoeken.

Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u45.

Opgelet: we proberen ouders zoveel mogelijk samen te groeperen. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Jij geeft via het invulformulier de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. We sturen je dan een bevestiging via e-mail, een tijdje later krijg je terug een e-mail met de volgorde waarin je de scholen kunt bezoeken. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.

Praktisch:

  • Dinsdag 26 januari en
    vrijdag 5 februari 2021
  • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u45
  • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de Openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

© 2020 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall